...en del av et kreativ arbeidstudio og en nydelig liten butikk som heter STUDIO KAMPEN, Sonsgt.7, 0654 Oslo, Tlf. 97 72 46 59 Åpningstider: tor & fre 11-18 lør 11-17 søn 12-16

fredag 7. mai 2010

Oppstart grums

Hei og hopp som tiden flyr! Og hva har skjedd? Ikke så mye gitt. Her snakker vi - jeg skal hviske det itilfelle de leser dette og blir så sinte på meg at de ikke gidder hjelpe meg i det hele tatt - og det hadde jo vært forferdelig, hmfrr. Men vi snakker altså om NAV nå, hysssj. Det står jo så fint på sidene deres at man kan søke om støtte under oppstart av eget firma. Og det hørtes jo rett og slett perfekt ut for meg! Så da hiver jeg meg på telefonen. Like godt å komme igang så fort som mulig! Bedre for både meg og staten at jeg kvitter meg med dagpengene og kommer i jobb.

Mandag: "Nei hun som hadde kompetanse innen det feltet var ikke tilgjennglig akkurat nå. Ja hun skulle gi beskjed så ringte de meg tilbake. Jada, i løp av dagen skulle de ringe meg!"

Tirsdag: "Nei, hun ene var på vakt hun, ja det er henne som kjente reglene for dette. Ja hun skulle gi beskjed. Hun kom til å ringe tilbake i løpet av dagen."

Onsdag: "Nei, det er ingen andre ledige som kan hjelpe deg med de spørsmålene. Jada, de skal legge igjen beskjed til henne."

Torsdag: "Nei, vet du hva hun er ikke tilgjennglig nå. Nei du kan IKKE sette opp en avtale med henne. Ringer ikke tilbake sier du? Du må nok komme ned å vente i kø. Hun går på vakt der nede kl. 12. Vær der litt tidlig."

Litt senere torsdag: Klokken er 11.40 og her er jeg. Trekke kølapp..... en time og femtifem minutter senere.... "Nr. 458 - værsegod! Nei, hun er ikke tilgjenngelig. Ja, hun skulle vist vært på vakt, men så skjedde det vist noe....Hun kan ringe deg senere..."

Torsdag kveld. Riiiing, riiiing! "Jobber sent i dag. Skal slutte om 10 dager skjønner du. Nei, det kommer ingen ny med min kompetanse. Nei, du kan ikke henvende deg til et annet NAV kontor. Nei, jeg tror ikke jeg rekker det før jeg slutter desverre...."  ???????

Min snart 4 år gamle sønn sin første hele setning på engelsk var: I DON'T THINK SO! Han kunne jammen meg jobbet i NAV.

Så nå skriver jeg foretningsplan. Dvs. jeg prøver. En helt ny verden for meg. Og til alle høyere makter: Tusen takk for Næringsetaten. Der er det virkelig hjelp å få! - og en stor bøtte med kjeft også - men nyttig er det. Det er viktig å bli fortalt sannheten noen ganger, sørlig hvis det avsluttes med noen gode råd på hvordan man fikser probleme(ne).

Så nå er det alvor! Budsjett og strategier må ned på papiret. Og sorry folkens, prisen på veskene må nok også opp. Næringsetaten SA DET! - som min yngste ville sagt.

2 kommentarer:

  1. Å fy! Alle vet at NAV går Kafka en høy gang ang. skrekkinngytende trenering. Bra at du skriver om det, det er ingenting å hysje om - det er ytringsfrihet! For i dette landet kan man faktisk kritisere STATEN uten å bli kneblet. Heia Norge!

    SvarSlett
  2. Hei Mai.

    Så spennende at du er i gang med å starte opp bedrift! Flott at noen tør å satse ordentlig og ikke som meg, litt halvveis på si.
    Gleder meg til å se butikken din når du kommer på Epla!
    Lykke til!

    Unni

    SvarSlett